Att skapa en karaktär

6b959a811967baaa5fa1035509bb9ad1.jpg

Hur du bygger din karaktär kan spela stor roll för hur ditt lajv blir. Är du en ovan lajvare kan det finnas en trygghet i att skapa en karaktär som ligger nära ditt verkliga jag, eftersom detta gör att du kan prata och agera i enlighet med rollen ganska obehindrat, ex kan det vara tryggt för en person som kan mycket om maskiner och motorer att spela mekaniker. Men kan du mycket om ett ämne kan det också vara kul att skapa en karaktär som är otroligt dålig på något som du i verkligheten kan mycket om, eftersom detta också ger trygghet i och kunskap om hur ex en bra mekaniker INTE agerar, det gäller helt enkelt att leka med karaktärsdragen på ett sätt som passar just dig. Är du en van lajvare kan det finnas en tjusning i att utmana sig i den karaktären du skapar, genom att välja karaktärsdrag, yrken eller värderingar som du inte själv har eller kan så mycket om. Har du några lajv på nacken är det lättare att improvisera när det dyker upp situationer där du inte riktigt vet hur exempelvis en doktor skulle agerat (förutsatt att du nu inte är doktor i verkligheten) och detta kan skapa otroligt roliga situationer och göra att lajvet tar helt nya vändningar.

Att ha ett yrke

I Gröna Krigens Efterdyningar uppmuntrar vi spelarna att välja en yrkeskategori som kommer att fungera som karaktärens huvudsakliga sysselsättning i Håle. Hur mycket eller lite du väljer att spela på ditt yrke är upp till dig, men detta kan vara ett sätt att få mer spel och intriger.

Det kommer finnas en del yrkeskategorier som kräver att spelaren lägger lite mer tid på sitt yrke, detta kommer specifieras under dessa yrkeskategorier, men ett exempel är doktor eller tavernaägare. Fundera gärna på minst två yrkeskategorier ni kan tänka er, eftersom vi kommer be er ange första,- och andrahadsval av yrkeskategori vid anmälan, om ni nu önskar ett yrke. I alla yrkeskategorier kan du välja att ha en stridande eller icke-stridande karaktär.

lär känna din karaktär

För att lära känna din karaktär lite djupare kan du ex skriva en bakgrundshistoria och fundera på hur denna har format din karaktär, eller så skriver du först en karaktär och sedan en bakgrundshistoria som passar karaktären. Trovärdiga karaktärer är både mer lättspelade och roligare att spela mot. Skriv in saker i bakgrunden som andra har gjort mot dig eller du har gjort mot andra, de är bra att hänga upp intriger på och kommer innebära mer spel för dig.

47230092_548752262267596_6605199929293930496_n.jpg

Du kan även skriva in händelser i bakgrunden som andra har gjort mot dig eller du har gjort mot andra, vilket ofta ger massor av spel eftersom detta ger möjlighet för dig att skapa relationer till andra spelare redan innan lajet börjat. Några korta höjdpunkts-händelser i ditt liv som visar något om din karaktär eller har påverkat hur den har blivit kan vara bra att ha för att förstå karaktären bättre och gör den mer intressant för andra att interagera med. Fundera över vilka värderingar din karaktär har och hur den skulle reagera i olika situationer. Vad kan du gestalta trovärdigt och hur gör du det? Du kan basera din karaktärs personlighet på karaktärer från en filmer, böcker eller spel om du vill, men tänk på att inte kopiera för mycket (namn och outfits blir ex väldigt uppenbart). Någon annan har säkert läst boken, sett filmen eller spelat spelet och om denna koppling blir för tydlig kan det bryta illusionen för andra spelare.