Estetik

Lajvets estetik baseras på en romantiserad postapokalyps med inslag av industri, futurism och misär. Här prioriteras personliga uttryck och fokus ligger på att uttrycka något snarare än hårt hållen praktisk överlevnad och realism. Kultur och personligt uttryck var viktigt före De Gröna Krigen, och fortsätter vara så även efter. Din karaktär kommer befinna sig i en setting som utspelar sig 5 år efter jordens undergång vilket påverkar utbudet av klädsel och utrustning. Nyproducerade kläder och accessoarer är mycket sällsynta, vit t-shirt eller endast halvslitna gympadojjor är inte ens att tänka på.

Så vad har folk på sig? Kanske har din karaktär en enhetlig och genomtänkt stil rakt igenom, där alla plagg och detaljer matchar perfekt trots att de är så slitna att de nästan faller i bitar, eller så har din karaktär en mer hopplockad stil som består av mer och mindre slitna plagg och sådant denne kommit över på sina många resor. Eller så kanske din karaktär tillhör en grupp eller ett gäng som försöker matcha i färg, form eller stil som antingen lyckats eller misslyckats totalt. Kanske har du en karaktär som lagt mycket av sin tid på att komma över taktiska kläder och utrustning, men som måste komplettera det hela med en vägskylt. Endast fantasin sätter gränser!

Inspiration: https://www.pinterest.se/angelicamianyl/green-wars-aftermath/

Hur sätta samman en postapokalyptisk outfit?

Det fina med postapokalypsen är att det egentligen bara finns en regel att förhålla sig till när en skapar sin outfit, och denna lyder “patinera mera”. 5 år efter apokalypsen finns i princip ingen nyproduktion av kläder, och det lilla som skapas består troligen av ganska beige och tråkiga plagg i oformliga naturmaterial. Du kan med fördel patinera dina plagg och din utrustning i olika grad, eftersom detta ger en snygg helhet som kan bidra med att berätta en historia om din karaktär.

På hösten kan vädret och temperaturen variera kraftigt, och det kan därför vara en god idé att tillämpa “lager-på-lager-principen” när du skapar din outfit. Detta gör att du snabbt kan ta av och på så mycket kläder du behöver för att hålla rätt temperatur, och sen ser det också jäkligt coolt ut.

För dig som tycker det känns som en svår utmaning att sätta samman din egen postapokalyptiska outfit är vårt tips: keep it simple. Ett par brallor, en t-shirt och en jacka/tröja i neutrala färger som får lite patinering blir tillsammans med ett par kängor en utmärkt start.

Vapen

Den som väljer att beväpna sig har många spännande varianter av vapen att välja mellan. Det är få förunnat att ha kommit över ett ännu fungerande skjutvapen, och ofta är dessa i tveksamt skick både utvändigt och funktionsmässigt. Den som äger ett fornskjut är sällan sen med att berätta om detta för alla som orkar lyssna, och att äga ett skjutvapen är mångas dröm, oavsett om en tänkt använda det eller inte. De mest eftertraktade skjutvapnen är de som fått sig en rejäl patina, de som med sina skrapmärken och sin rost kan berätta en historia. De flesta nöjer sig dock med enklare vapen som yxor, pilbågar, liar eller knivar, medan andra gjort det till en konstform att meka ihop alla möjliga och omöjliga slags vapen där sågklingor, dubbklot och taggtråd utgör viktiga delar. Endast fantasin och sätter gränserna!

Vapen som inte existerar i denna lajvvärld: scifi-vapen, vapen som har en tydlig fantasy-prägel, superhäftiga megavapen som dödar alla på ett slag och liknande. Vid osäkerhet - maila oss. Observera att detta avsnitt endast berör vapenestetik. Regler för vapnens funktion och säkerhet finns under fliken Regler.

Inspiration: https://www.pinterest.se/angelicamianyl/gwa-vapen