Knutpunkt Håle 2019


Hur går det till?
Du anmäler dig och beskriver din karaktär i formuläret via länken nedan. Du kommer om ett tag på en bekräftelse på att du fått en plats, samt information för inbetalning.

Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsEBAPOfPPLu6GW8GXjjkHtxn8qIGeI6Y_33PeM2Si1Ncyog/viewform?usp=sf_link

Var
Berget, Härnösand

När
22-25 augusti 2019
10.00 torsdag - Genomgång
12.00 torsdag - Start
23.00 lördag - Avslut

Kostnad

350 kr - deltagaravgift
50 kr - Medlemskap i Midälvariket (obligatorisk, behöver dock endast betalas en gng/år)
200 kr - Mat (frukost + varm kvällsmat). Detta är frivilligt och anges i anmälan.

Exmepel:
En deltagare som vill komma på lajvet och inte är medlem i Midälvariket betalar sammanlagt 400 kr.
En deltagare som redan är medlem i Midälvariket betalar sammanlagt 350 kr.
En deltagare som vill komma på lajvet och redan är medlem i Midälvariket och även vill ha mat betalar sammanlagt 550 kr.

För den välbärgade som vill stötta mindre välbärgade deltagare kan deltagaravgift på 550 kr ges.
För nybörjaren och den med knaper ekonomi finns möjlighet att ansöka om subventionerat pris, detta görs i anmälan.

handling

Den senaste tiden har allt fler hittat till området, och Håles ledare har förstått att det längs med kusten går ett rykte om att det någonstans i närheten av Håle finns en fornartefakt som skulle kunna leda vägen till "en kunskapens högborg". Exakt vad detta betyder är det ingen som riktigt har förstått, men artefakten tros besitta ett stort teknologiskt värde. Den som fick tag på denna artefakt skulle troligen kunna säkra framtiden för både sig själv och sina efterkommande, och garantera en plats bland de rikaste och mest inflytelserika personerna i denna värld, även om det i denna värld endast innebär en varm säng och två mål mat om dagen). Kanske har du tagit dig till Håle för att se om du kan lägga vantarna på den där artefakten. Kanske har du tagit dig till Håle enbart för handelsplatsens skull - kanske är det här du kan finna ro i en annars mycket hård och ensam värld. Håle har ju trots allt ryktet om sig att vara en av de första organiserade och bestående små samhällen där det även håller på att startas upp en produktion av lokala grödor, något som stärker Håles position som knutpunkt och även gör att utomstående organisationer söker samarbete med platsen.

praktisk info

Boende
Det går att sova både in-game och off-game. Vi hoppas få se både militärtält, egna tält och vindskyddsvarianter. Det enda krav vi har på de boendelösningar ni vill använda er av är att det passar in i estetiken. Exempelvis går det att köpa en billig pressenning som patineras och slängs över det sprillans nya tältet.

militry-tents-3.jpg

Då Håle är en samlingsplats dit en del människor kommer helt tomhänta i förhoppningen om att kunna börja sitt liv på nytt, men även en plats för genomresande, så är tanken att det in-game ska finnas möjlighet att sova i gemenskap med andra för de som vill eller behöver detta. Dessa sovplatser skall förbokas och detta anges i anmälan.

läger.png

På off-platsen kommer det finnas ett militärtält, och detta kommer fungera som en fristad för de som behöver ta en paus, få kontakt med arrangör eller har skadat sig. Här finns även några tältsängar där en kan lägga sig och vila en stund, och till detta tält kan spelare flytta sina saker och sig själv permanent i samråd med arrangörer om detta behövs av någon anledning. Dessa trygghetsplatser behöver inte förbokas. Det är frivilligt att sova in eller off, och det finns inga estetiska krav på de boendeformer som ställs upp på off-platsen.

Det kommer även finnas en viss möjlighet att ha läger utanför själva Håle, men detta är något som av flera olika anledningar ska samrådas med arrangörerna i förväg. Har du någon schysst idé eller några funderingar kring detta är det bara att slänga iväg ett mail. För större grupper och för en del yrkesgrupper finns möjlighet att husera i något av byggnaderna på området. Önskan om detta sker i anmälan.

Äta
Så vad äter en på postap-lajv? Hur gör en för att maten som tas med inte ska bryta illusionen med sina moderna förpackningar och i apokalypsen orimliga fabriksutformning? Det finns flera sätt att fixa detta på. Du kan antingen laga och äta din mat off-game, eller laga din mat off-game, lägga upp på passande kärl och äta in-game. Både dessa sätt är väldigt enkla och kräver liten förberedelse eftersom du inte behöver bry dig om att förpackningar och redskap ska vara estetiskt anpassade och kan göras mycket snabbt genom att alltid ha varmt vatten i termos som snabbt hälls ner i en påse med frystorkat. Ett annat alternativ är att gå ihop några stycken för att laga och äta mat tillsammans in-game. Det kommer även gå att köpa mat biljetter där varm frukost och enkelt kvällsmål ingår. Detta anges i anmälan.

För den som känner sig manad att anpassa matsäcken så att den passar in-game finns några enkla knep att ta till: slit bort etiketten på några konservburkar och måla dem så de ser skitiga eller rostiga ut, stoppa mat som håller sig i glasburkar (ex ölkorv, fröknäcke, torkad frukt eller nötter) eller vira in bröd i tygstycken. Endast fantasin sätter gränser.