Det som göms i snö kan få dig att dö.


Var
Umeå

När
Lördag 11 maj 2019
18.00 - lajvgenomgång
19.00 - ca 23.00 lajv
ca 23.00 - eftersnack & avlajvande vid lägerelden för de som vill

Kostnad

150 kr (lajvavgift) + 50 kr (Medlemsavgift Midälvariket)
Den som redan är medlem i Midälvariket betalar endast lajvavgiften. Medlemsskapet i Midälvariket räcker ett år, och den som blir medlem i Midälvariket nu betalar inte in denna avgift igen under 2019.

Handling

Efter en lång och karg vinter har solens första strålar äntligen börjat lysa igen. Det har varit ont om mat de senaste månaderna, och eftersom du inte kunnat hitta jobb var det länge sedan du fick äta dig mätt. När markerna tinar om våren finns det alltid ett par våghalsiga människor med djupa fickor som väljer att bege sig ut av olika anledningar. En del ger sig ut för att söka efter de avlägsna byggnader som inte öppnats sedan före De Gröna Krigen, medan andra använder markerna som snabb transportväg för olika handelsvaror. Sedan finns det såklart de som ger sig ut i markerna för att andra använder dem som snabb transportväg.

47575962_1964741473618037_625235079521632256_n.jpg

Ryktet säger att en Storprånglare kommer befinna sig i Tveskäggskorsningen lördag den 11 maj för att rekrytera människor med olika färdigheter och kunskaper, för att sedan ge sig ut i markerna i jakt på en såkallad fröskallra. Storprånglaren har blivit erbjuden ett bra pris för fröskallran, och är därför mycket angelägen om att återfinna den. Det senaste två åren har man i Håle satsat stort på att etablera en produktion av råvaror, men det har varit mycket svårt att få fröna att grodda, och ännu har odlingarna inte tagit sig. Som tur är har några av odlarna kommit på vad som fattas, en fröskallra såklart! Så med Kunskaparnas hjälp och Prånglarnas kontakter har man nu lokaliserat platsen där fröskallran försvann under ett överfall av en transport för många år sedan. Eller snarare flera platser, det verkar som att ingen riktigt hade koll på vilken väg den där transporten egentligen tog, och det finns därför en del terräng som måste genomsökas. Även om solen återvänt ligger ett snötäcke kvar på många håll, och tjälen är ännu tjock nästan överallt, och det är bra. Tjälen håller sporer och röta på plats i marken, men minskar även risken för Zonspringare som tros ligga i dvala under de kallare månaderna.

Du inser att detta är ett jobb som troligen kommer generera en del lön, och bestämmer dig för att söka upp Storprånglaren. Med dina färdigheter bör det inte vara några konstigheter att få anställning. Du ser fram emot ett varmt mål mat och drömmer om den kommande lönen. Kanske har du till och med råd att köpa dig en plats i ett säkert resesällskap till Håle för det som blir över.


praktisk info

Detta lajv beräknas pågå i ca fyra timmar, och en stor del av denna tid kommer vara på gående fot, så det gäller att ha ordentliga kängor anpassade för årstiden och terrängen (stigar genom skog och myr). Det kommer finnas möjlighet att lägga ifrån sig saker innan lajvstart, men det kommer inte finnas någon som vaktar dessa, så det bästa är om du endast tar med dig sådant du kan bära under lajvet.

Lajvet innehåller airsoftspel och därför måste alla deltagare bära skyddsglasögon godkända för airsoft (finns att köpa på ex Biltema). Spelare får inte ta med egna kulor, dessa ges ut av arrangörer vid lajvstart. Läs på om regler och värdegrund under flikarna på hemsidan.

Antalet platser är begränsade och i första hand kommer de som aldrig lajvat och de som är nya inom postap-genren att prioriteras.

Välkomna!

Anmälan: STÄNGD


I samarbete med Umeå Kommun

I samarbete med Umeå Kommun